lauantai 30. kesäkuuta 2018

Aavikolta kaupunkiin Bukhara Uzbekistan

Hei taas, oli pieniä somekatkoksia ja nyt taas ollaan sivilisaation parissa.Joskus on hyvä ruuan päälle ottaa pikku päikkärit ja niin me tehtiinkin melko heti kun olimme saapuneet Turkmenistaniin. Päikkäreiltä herättyämme tutkimme paikallisten kukkasia,kovin olivat päässeet kuivumaan tosin se ei ole ihmekään tässä maassa.
Saavuimme pitkän aavikkoajelun jälkeen kaasuraatterille jonka laitoimme palamaan jotta pääsisimme grillaamaan porkkanoita. Yövyimme tämän yön teltassa ja kuuntelimme ketun laulua yöllä.Yöllä oli ihan hyvä pomppia sillä grilli valaisi ja kuutamo paistoi.
Sitten teimme siirtymän lentokoneella toisaalle tässä maassa ja kävimme katsomassa heidän inkkarikukkuloitaan.Olivat olleet erittäin isoja kaupunkeja siihen aikaan.
Sitten saimme tarpeeksi tästä maasta ja pomppasimme rajan yli Uzbekistanin puolelle.Bukharaan ja halusimme olusille tässä 42 asteen paahteessa,kyllä maittoi kylmä huurteinen.Sitten joitakin historiallisia silkkitie kohteita tutkittuamme pääsimme majoitukseemme jossa me pupuset lipaistiin paikallinen viini huiviin ja salaattia ruuaksi. Illalla ajelimme pienillä sähköautoilla kaupungilla ja nyt on kyllä pienten aika käydä unten maille seuraavia seikkailuja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti